Deze site gebruikt cookies. Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website geeft u toestemming voor het plaatsen van deze cookies. Klik hier voor meer informatie

Following the acquisition of City Discovery by VELTRA Corporation in February 2016, the decision has been made to close the City Discovery brand and consolidate its operations.

VELTRA will continue to serve travelers the best tours, activities and transfers worldwide through its website: www.veltra.com.

Previous bookings with City Discovery will be organized as normal.

We want to express our sincerest gratitude to our loyal customers who have been with us in the last 15 years. We value your patronage and hope you will book again with us through VELTRA (www.veltra.com).


Sincerely,
The Team of City Discovery

Veel Gestelde Vragen

Ik wil een tour en/of een airport transfer boeken bij City Discovery. Hoe werkt dit?

Ik heb meer informatie nodig omtrent een activiteit

 • Op welke dagen is deze tour beschikbaar?

  De dagen waarop alle tours en activiteiten plaatsvinden kunnen worden gevonden in de Product Details sectie op de tour informatie pagina. Afhankelijk van het seizoen kunnen in sommige gevallen kunnen de schema’s of verstrekken veranderen.

 • Wat zijn de verschillende tijden van vertrek voor deze tour?

  De vertrektijden kunnen gevonden worden in de sectie Product Details en in de sectie "Prijs & Optie" op de informatiepagina. Indien er meerdere vertrektijden op een dag zijn verzoeken wij u uw voorkeur aan te geven op het boekingsformulier. Indien u al een activiteit heeft geboekt verzoeken wij u zorgvuldig de belangrijke informatie door te nemen op uw voucher.

 • Waar is de ontmoetingspunt voor mijn tour?

  Het startpunt vindt u in de rubriek "Specificatie", op de informatiepagina. Voor vele bestemmingen en activiteiten is ook ophaal service bij diverse hotels inbegrepen.
  Controleer de belangrijke informatiesectie op uw voucher voor de exacte informatie
  Als u een routebeschrijving nodig heeft, kunt u van 24 tot 48 uur voor uw bevestigde vertrekdatum contact opnemen met de lokale serviceprovider - u kunt het telefoonnummer op uw voucher vinden.

 • Bij welke hotels heeft deze tour ophaalservice?

  Ophaalpunten bij hotels zijn of aangegeven op de informatiepagina dan wel op uw voucher of u zult worden verzocht 24 uur van te voren de reisorganisatie te bellen op het locale nummer om de details van uw ophaalverzoek te bevestigen (u kunt hun telefoonnummer op uw voucher vinden).

  Tijdens het boekingsproces wordt u ook gevraagd de naam en het adres van uw hotel in te voeren en,indien mogelijk, zullen we de ophaaldienst van te voren regelen.

  Controleer de belangrijke informatiesectie op uw voucher voor de exacte informatie

 • Ik verblijf niet in een hotel. Heeft u ook ophaaldiensten bij prive verblijven?

  Hoewel vele reisorganisaties geen ophaalservice aanbieden bij privé verblijven zullen wij onze uiterste best doen op een ophaalservice voor u te regelen. U kunt een adres van het dichtsbijzijnde hotel van een groot keten opgeven vanaf de plaats waar u verblijft en voer deze adresgegevens in ten tijde van de reservering van uw boeking. U kunt ook naar het hoofdstartpunt gaan zoals vermeld in de rubriek "Specificaties" op de informatiepagina.

 • Kunt u de dichtsbijzijnde hotels in de buurt van de vertrekplaats aangeven?

  Wij verstrekken niet dit soort informatie. Echter, u kunt het startpunt bekijken welke staat omschreven in de Product Details sectie op de tour informatiepagina en probeer een hotel nabij te vinden.

 • Kan ik na mijn tour bij mijn hotel of in de stad afgezet worden?

  De activiteiten, inclusief ophaaldiensten zijn tevens inclusief wegbreng service naar uw hotel. Controleer de volledige beschrijving van de tour, en de "Inclusief" en "Exclusief" secties op de tour informatiepagina. De meeste activiteiten dienstverleners zullen het aanvaarden om u af te zetten op een specifieke locatie maar dit zal dan wel via hen geregeld te worden.

 • Welke talen zijn beschikbaar bij deze tour?

  Alle tours en activiteiten die worden aangeboden door City Discovery zijn beschikbaar in de Engelse taal. Andere beschikbare talen kunnen worden gevonden in de rubriek "Specificaties" op de informatiepagina. Indien deze informatie niet wordt aangegeven, zal de taal niet beschikbaar zijn voor deze specifieke tour of activiteit. In sommige gevallen kunt u de taaloptie kiezen. Soms zijn er specifieke talen beschikbaar tegen extra kosten - in dit geval kunt u dit vermelden in uw reservering van uw boeking bij onze en onze klantenservice zal dan direct contact met u opnemen.

 • Biedt deze tour ook ophaaldiensten vanaf het vliegveld aan?

  De meeste tours en activiteiten bieden geen airport pick-ups.
  Indien een tour ophaaldiensten vanaf het vliegveld aanbiedt zal deze informatie worden getoond in de Product Details sectie op de tour informatie pagina.
  Indien u wenst opgehaald te worden van het vliegveld kan dit eventueel tegen betaling georganiseerd worden. Graag willen wij u verzoeken contact op te nemen met de klantenservice van City Discovery.

  Uiteindelijk dient u uw weg vinden naar het belangrijkste ontmoetingspunt dat vermeld staat in de rubriek Specificaties op de pagina met informatie over de tour of dient u een hotel te kiezen waar u opgehaald kunt worden, als de tour of activiteit een ophaalservice bij een hotel omvat.

 • Is deze reisorganisatie ook actief gedurende de kerstdagen en overige feestdagen?

  De dagen waarop de tours en activiteiten plaatsvinden kunnen worden gevonden in de Product Details sectie op de tour informatie pagina. Voor vele bestemmingen zijn er specifieke tours die plaatsvinden met de kerstdagen en nieuwjaarsdag.

 • Kunt u de beschikbaarheid voor mij controleren?

  De beschikbaarheid kan online gecontroleerd worden via onze website of door een e-mail te sturen naar City Discovery Customer Support. Indien een tour of activiteit niet beschikbaar is op de datum die u heeft gekezen zal onze klantenservice contact met u opnemen om de beschikbare data aan te bieden.

 • Is er een contactnummer op de bestemming waarmee ik telefonisch contact mee kan opnemen?

  Ja. Lees het gedeelte op uw voucher omtrent belangrijke informatie. In sommige gevallen wordt een lokaal alarmnummer vermeld.

Ik wil voor een groep boeken

Ik heb problemen met mijn boekingen

 • Het is 72 uur geleden dat ik geboekt heb en ik heb nog geen bevestiging ontvangen.

  De meeste tours zullen op het moment van de boeking of binnen 72 uur worden bevestigd. In sommige gevallen kan het wat langer duren, met name gedurende de vakantieperiode of weekenden. Na 72 uur willen wij u verzoeken uw ‘ongewenste mailbox’ te controleren omdat sommige internetprovider ten onrechte onze e-mails filteren uit uw inbox. Ook kunt u uw boeking online checken. Indien u nog geen bevestiging heeft ontvangen kunt u contact opnemen met onze Klantenservice voor verdere hulp.

 • Ik heb nog geen antwoord op mijn e-mails ontvangen.

  We garanderen om op al uw e-mails te reageren! Wij verzoeken u om uw ‘spam’ folder te controleren omdat sommige internetproviders ten onrechte onze e-mails uit uw inbox filteren.

 • Ik vertrek binnenkort voor mijn reis en heb dan geen toegang tot mijn emails. Hoe ontvang ik de bevestiging en de voucher?

  U kunt contact opnemen met onze Customer Support team zodat zij uw voucher naar uw hotel kunnen faxen of e-mailen. Zonder de voucher is het niet toegestaan om deel te nemen aan de tour. In de meeste gevallen zal de locale provider u verzoeken deze voucher te tonen tezamen met een geldig kopie van uw identiteitsbewijs voor verificatie.
  Raadpleeg het gedeelte Belangrijke informatie op uw voucher, omdat er mogelijk aparte instructies zijn.

 • Ik zal niet op tijd arriveren om 24 uur van te voren te kunnen bevestigen

  Bij een aantal tours en activiteiten dient u de locale provider te bellen om uw reservering binnen 24 uur voor de aanvangsdatum van de activiteit te herbevestigen. Wij verzoeken u nauwkeurig de rubriek omtrent belangrijke informatie te lezen op uw voucher. Indien u niet op tijd bij uw bestemming arriveert om uw reservering binnen 24 uur te bevestigen willen wij u verzoeken dit via de reisorganisatie te bevestigen daar de vertrektijden en locaties kunnen veranderen. Indien dit niet mogelijk is kunt u ook contact opnemen met ons Customer Support team zodat zij namens u uw boeking zullen bevestigen.

 • Ik weet niet zeker of mijn boeking is verwerkt.

  Na het boeken ontvangt u per e-mail een overzicht van uw boekingen bij City Discovery Upon. Indien u niets heeft ontvangen kunt u de status van uw boeking controleren middels de "contact" pagina en vul daar uw referentienummer en e-mailadres in welke u heeft gebruikt ten tijde van uw boeking.

  U kunt ook een e-mail sturen naar ons Customer Support team en zij zullen controleren of wij uw boekingsaanvraag met succes hebben ontvangen en zullen u informeren over de status van uw activiteit.

 • Ik krijg steeds foutmelding omtrent mijn credit card wanneer ik probeer te boeken.

  Alle creditcard transacties zijn 100% geautomatiseerd. Als u tijdens het boeken een foutmelding krijgt omtrent uw creditcard, neem dan contact op met u bank om te verifiëren of de maandelijkse uitgave limit wellicht als is overschreden dan wel dat er geen ‘security’ blocking internet transacties zijn (kaart niet aanwezig). Anders adviseren wij u om een andere creditcard te gebruiken om de boeking te finaliseren. Voor verdere assistentie kunt u contact opnemen met onze Klantenservice

 • Ik krijg foutmeldingen / blanco pagina's wanneer ik probeer te boeken.

  Wij raden u aan om uw pagina te verversen of te herladen en het opnieuw te proberen. Normaliter zou het probleem opgelost kunnen worden door de cache te legen en opnieuw te boeken. Indien u nog steeds problemen ondervindt kunt u per mail contact opnemen met onze Klantenservice wij verzoeken u de details door te geven inclusief de URL, het product dat u wenst te boeken en de exacte foutmelding.

 • Ik krijg een foutmelding.

  Neem contact op met onze klantenservice per e-mail met de gegevens, inclusief de URL en de exacte foutmelding.

Ik moet mijn reservering annuleren of wijzigen

 • Wat zijn uw annuleringsvoorwaarden?

  We try to be flexible but except otherwise stated, Activities, transfers or packages or any product cancelled are subjected to a cancellation fee ranging from 5% to 100% of the total amount paid, depending the type of products and the time it was cancelled.
  Please read the terms and conditions for more information.
  For some activities, the cancellation policy is indicated directly on the activity page.

 • Hoe kan ik mijn boeking (en) annuleren?

  Neem contact met ons op hier om ons te informeren over uw annuleringsaanvraag bij voorkeur 3 dagen of meer voor uw reisdatum.
  De annuleringsboete varieert afhankelijk van het type activiteit.

 • Kan ik mijn reservering wijzigen?

  Wijzigen kunnen plaatsvinden voor de datum van uw tour. U kunt normaal gesproken de naam van de passagier, tourdatum en aantal personen wijzigen maar dit is niet gegarandeerd. We proberen onze best te doen en vragen onze lokale dienstverleners flexibel te zijn en uw verzoek in te willigen, echter in sommige gevallen kan het voorkomen dat u een boete krijgt dan wel dat u uw boeking dient te annuleren en een nieuwe boeking dient te maken. Neem contact met ons op om uw reservering te wijzigen. Voor last minute verzoeken kunt u contact opnemen met het telefoonnummer van de reisorganisatie wat staat vermeld op uw bevestigingsvoucher voor sneller contact. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onzealgemene voorwaarden.

 • Wat gebeurt er als ik te laat ben voor de tour of ik verschijn niet?

  Indien u er zeker van bent dat u niet op tijd aanwezig kunt zijn voor de tour dient u zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de lokale dienstverlener. De contactinformatie is aangegeven op uw voucher. Indien de lokale dienstverlener niet bereikbaar is kunt u tevens contact opnemen met de City Discovery Klantenservice en wij zullen dan de travel service provider namens u adviseren. Hoewel we niks kunnen garanderen zullen we uiteraard ons best doen om samen onze lokale dienstverlener een oplossing te vinden. Indien u niet op komt dagen voor de tour zal dit worden gezien als een annulering / een no show en worden onderworpen aan annuleringskosten. Zorg er voor dat u de algemene voorwaarden leest voor meer informatie.

 • Wat gebeurt er als ik niet in staat ben om de tour bij te wonen als gevolg van slechte weersomstandigheden?

  Tours gaan normaliter door bij regen en zonneschijn, echter, onze lokale suppliers kunnen genoodzaakt zijn om de tour te annuleren bij zeer slechte weersomstandigheden. Een annulering en restitutie is alleen mogelijk bij hun goedkeuring en niet op verzoek van de klant. In het geval u besluit de tour te annuleren wegens slecht kunt u contact opnemen met de lokale supplier om te verifieren of hier kosten aan verbonden zijn.

 • Waarom staat mijn reservering in de wachtlijst?

  Sommige tours vereisen een minimum aantal deelnemers. U dient 24 uur voor de tour aanvangt contact op te nemen met de lokale touroperator om de status of uw reservering te herbevestigen. In het geval dat er niet wordt voldaan aan het minimumvereiste zal dit leiden tot annulering van de tour. U zult dan volledige restitutie ontvangen.

 • Hoe kan ik worden terugbetaald?

  Restitutie zal terug worden gestort op de credit card welke ten tijde van de boeking is gebruikt, zelfs als de kaart is verloren of ingetrokken. In dit geval kan uw financiële instelling de restitutie doen toekomen.

Ik heb de veelgestelde vragen gelezen maar ik heb nog steeds een vraag. Hoe kan ik contact opnemen met City Discovery?Laagste Tour Prijzen
Verandering planning op elk gewenst moment
Onmiddelijke bevestiging
24/5 klantensupport